JG fordi...

Når du skal vælge ungdomsuddannelses og uddannelsessted, skal du både bruge dit hoved og din mavefornemmelse. Det betyder, at du skal vælge en skole, der både matcher dine faglige forventninger, men som også kan tilbyde dig et socialt liv, der rummer alt det, et ungdomsliv også er: rester, rejser, sjov, venner for livet - og efter endt uddannelse: et eksamensbevis, der fører dig videre frem i livet.

gym-img

Vi kan tilbyde dig...

Et ambitiøst fagligt og inspirerende uddannelsesmiljø

Uanset hvad dine planer for fremtiden er, kan du regne med at få den bedste undervisning og de mest engagerede lærere hos os. Mange af vores elever klarer sig godt ude i verden. Vi har eksempelvis flere elever, der er optaget på ATU – Akademiet for Talentfulde Unge.

Fem forskellige studieretninger fordelt på tre hovedområder:

NATURVIDENSKAB

SuperScience / MAT A + FY (A eller B) + KE (A eller B)

BioTek / MAT A + BioTek A + Fy B 

SAMFUNDSVIDENSKAB

Samfund og Globalisering / SA A + MAT A

International / SA A + EN A

HUMANIORA   

Humanist / EN A + TY A eller FR A + Sa b  

 

Læs mere om studieretningerne her

Er du i tvivl om studieretning? Så tag en snak med os

Det er altid vigtigt at vælge en studieretning, som indeholder emner og fag, som du ikke kun har gode karakterer indenfor, men som du også er interesseret i.

Er du i tvivl, så tag en snak med os - ring og tal med uddannelsesleder Julie Hjordt Jensen på tlf. 3874 2066.

Et godt studiemiljø

På JohannesGymnasiet har vi et studiemiljø, der favner både nært og bredt. Nært, fordi vi ikke er et kæmpe gymnasium, så alle kender alle. Men også bredt, fordi der altid sker en hel masse forskelligt.

Vi besøger europæiske storbyer og andre kontinenter, har blandt andet klimaudvalg, meditation og mindfulness, ekstra idræt, musicals, studiecafeer og hyggelige caféaftener. Vi laver de fedeste fester, og så har vi idrætsdage to gange om året. Og så er der selvfølgelig Gallafesten.

Elevråd og medindflydelse

Vi har også et rigtigt godt elevråd, hvor der sidder to repræsentanter fra hver klasse. Vi praktiserer medindflydelse i hverdagen, så du kan altid komme med forslag og deltage i diskussionerne på elevmøderne, som vi afholder cirka en gang om måneden.

Spændende studie- og udviklingsrejser

En del af det at uddanne sig er også at rejse. Derfor har vi ikke kun studierejser til Nepal, Malawi og Zanzibar, fx tager vi på endags-ekskursioner rundt i landet. Der er en udlandsrejse både i 2.g/2.HF og 3.g, og i 1.g/1.HF er der fælles introtur til et sted i Danmark.

Læs mere om studierejser og udveksling her

Et veltilrettelagt introforløb

Når du er optaget som elev hos os, vil du på din første dag blive præsenteret for vores introforløb. Du kommer i en makkerskabsgruppe, og du skal de første par dage deltage i en række forskellige aktiviteter, som alle har til formål, at du skal komme godt i gang med din ungdomsuddannelse.

Kom og besøg os til Informationsaften 

Vi holder informationsaften d. 9. januar 2020.  

Her kan du få et indtryk af vores uddannelsesmiljø, møde elever og lærere, ligesom du også denne aften kan tilmelde dig til en besøgsdag, hvis du ikke allerede har gjort det.

Besøgsdage

På besøgsdagen bliver du mødt af et par elever fra den klasse/studieretning/fagpakke, du har valgt at følge denne dag. De vil tage sig af dig dagen igennem: tage dig med til undervisning, lade dig være en del af klassen og besvare dine spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os for et besøg - også hvis du ønsker at begynde i 2.g/2.HF eller 3.g.

 

Vi glæder os til at blive en del af dine formative år 

JohannesGymnasiets særlige tilbud til dig:

 

  • Du kommer på studietur både i 2.g og 3.g - fx til Indien eller New York 
  • Du er med til at præge din hverdag - hvis du vil! Hos os er der kort vej fra tanke til realitet
  • Du kommer ikke til at kede dig, for vi har en masse frivillige aktiviteter efter skoletid
  • Du behøver ikke smøre din egen madpakke, vi har en rigtig god kantine
  • Og så er der selvfølgelig fester, caféaftener, lektiecafé... og meget mere!