Bæredygtig dannelse

profil pic

På JohannesGymnasiet tager vi bæredygtig dannelse seriøst. Vi forpligter os på at uddanne unge mennesker til en moderne, global verden i forandring. Som JG-elev arbejder du med innovative projekter om klimamæssige og omstillingsmæssige udfordringer.

JG har blandt andet et klimaudvalg, som arbejder på at gøre gymnasiet så grønt som muligt. Du får her mulighed for selvstændigt at søsætte bæredygtige projekter og arbejde med FN’s 17 verdensmål. 

Desuden tilbyder vi frivillig undervisning i meditation og mindfulness – dette for at styrke din indre bære dygtighed. Du skal nemlig lære at passe på dig selv for at kunne bidrage, lære og udvikle dig i hver dagen.

JohannesGymnasiet udbyder som det første gymnasium i Danmark et helt nyt fag: Bæredygtig Innovation. Undervisningen i Bæredygtig Innovation er JohannesGymnasiets seneste grønne tiltag. Med fokus på de mange udfordringer, der skal løses globalt i fremtiden, har vi valgt at gå skridtet videre og få Bæredygtig Innovation på skemaet. Undervisningen i Bæredygtig Innovation følger STX-læreplanerne for faget Innovation, men forløbene tones bæredygtigt og planlægges med udgangspunkt i FN’s verdensmål. Eleverne arbejder i faget med processen fra idéskabelse til værdiskabelse og lærer blandt andet at matche relevante verdensmål til det moderne markeds nationale- og globale behov. Læs mere om faget her

 

Bæredygtig dannelse