Profil

profil pic 2


Vil du udfordres fagligt, er du vild med at rejse, og har du fokus på bæredygtig dannelse? - Så er JohannesGymnasiet noget for dig!      

Velkommen til JohannesGymnasiet (JG), et traditionsrigt gymnasium som er centralt beliggende på Frederiksberg. Vi er det private alternativ for dig, der stiller krav og har forventninger til dig selv, til undervisning og studiemiljø - og til din fremtid.


Høj faglighed og et stærkt fællesskab

På JG kan du se frem til at modtage undervisning af særdeles høj kvalitet. Du vil møde engagerede lærere, der står klar til at styrke din personlige, faglige og sociale udvikling.

Vi tilbyder
talentprogrammer til gavn for dig, og vi står altid klar til at støtte op om dig og dine ambitioner. Undervisning, talentudvikling og nærvær er vores kerneydelser, og vi arbejder målrettet for at give dig en gymnasial uddannelse, som ruster dig til videregående uddannelser og en global verden fuld af muligheder.

Vælger du JG, bliver du del af et fantastisk fællesskab. På JG kender alle hinanden, og du bliver hurtigt en del af livet på skolen, der omfatter caféaftener, fester, temadage, udvalg og en masse øvrige aktiviteter.

 

Bæredygtig dannelse

JG udbyder som det første gymnasium i Danmark et helt nyt valgfag, Bæredygtig Innovation. Her får du mulighed for at arbejde med processen fra idéskabelse til værdiskabelse. Du lærer bl.a. at matche relevante verdensmål til det moderne markeds nationale- og globale behov, og du arbejder med innovative projekter med fokus på omstilling og kreative løsninger af klimamæssige udfordringer.

Målet er at uddanne - og danne dig til at blive en bæredygtig, engageret og visionær verdensborger.
Læs mere om bæredygtig dannelse her

 

Studierejser med international orientering

På JG er vi internationalt orienterede. Du kommer derfor på studietur til udlandet både i 2.g/2.HF og 3.g. Vores ønske er, at alle vores elever lærer, mærker, oplever, udfordres og overraskes, når vi rejser ud i verden. Fælles for JG’s studierejser er, at de har et internationalt og bæredygtigt fokus. Rejserne er tidssvarende, lærerige og dannende, og du får ikke blot én, men flere oplevelser for livet. Rejserne er med til at udvikle og forberede dig til at blive en bæredygtig og kompetent samfundsborger, der har set lidt af hvert. 


På rejserne trænes dine evner til at arbejde flerfagligt og projektorienteret. Vi rejser til anderledes destinationer, hvor du oplever et fællesskab på tværs af kulturer fuld af nærvær og hyggeligt samvær. 
Du kan med andre ord se frem til at få styrket dine sociale og internationale relationer, når du er på studierejse med JG.

 

I 2.g/2.HF har rejserne fokus på innovation og bæredygtighed. Turen går eksempelvis til Nepal, Malawi eller Zanzibar. I 3.g er rejsen en længere kulturel togrejse gennem flere af Europas spændende og kulturrige byer som eksempelvis Bruxelles, Marseille, Budapest, Tjernobyl, Warszawa og Berlin. 

Læs mere om studierejser og udveksling her


Meditation og Mindfulness

Lær om sindet, tanker og bevidsthed. På JG tilbyder vi et frivilligt otte ugers kursus, hvor du gennem øvelser i meditation og mindfulness opøver dine evner til at koncentrere dig og føle ro og glæde i nuet. Kurset er for dig, der ønsker at styrke din koncentration i timerne og opnå et øget mentalt velvære i hverdagen. 

Læs mere om kurset her

Idræt på højt niveau

Dyrker du idræt på eliteplan,kan du trygt vælge JG. Vi har gode idrætsfaciliteter og positive erfaringer med at uddanne og tilgodese de elever, der dyrker sport på et højt niveau, der kræver lidt ekstra.

Kontakt os, hvis du ønsker at få en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit uddannelsesforløb.

Klimaudvalg på JG

På JG går vi i spidsen for et grønnere klima. Du har mulighed for at blive en del af skolens klima- miljø- og bæredygtighedsudvalg. Udvalget består af elever, der ligesom dig brænder for at gøre en forskel, og som vil være med til at gøre JG til en grøn skole. Vi søsætter bæredygtige projekter og arbejde med FN’s 17 verdensmål. Det kan være alt lige fra en vision om at gøre skolen CO2-neutral, sikre økologisk mad i kantinen eller arrangere en tøjbyttedag.
Læs mere om klimaudvalg
her

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive en mail eller ringe til JohannesGymnasiet på:
Tlf. nr. 38 74 20 66
johannesskolen@johannesskolen.dk