Profil

Høj faglighed, international orientering og bæredygtig dannelse      

JohannesGymnasiet er et 100 år gammelt gymnasium, som er centralt beliggende på Frederiksberg. Vi er det private alternativ for elever, der kan og vil.

Vi har høje faglige ambitioner, og uanset hvad dine planer for fremtiden er, kan du regne med at få den bedste undervisning og de mest engagerede lærere hos os. Vi tilbyder undervisning af særdeles høj faglig kvalitet, der understøtter og styrker din personlige, faglige og sociale udvikling. Desuden tilbyder vi diverse talentprogrammer til gavn for den enkelte elev og skolens samlede studiemiljø. Undervisning, talentudvikling og nærvær er vores kerneydelse, og vi arbejder målrettet for, at elever med en gymnasial uddannelse fra JG bliver rustet til at gå en global verden i møde.

JohannesGymnasiet har et fantastisk socialt fællesskab - hos os kender alle hinanden, og du vil hurtigt blive en del af livet på skolen til caféer, fester og alle gymnasiets andre aktiviteter.

JohannesGymnasiet er internationalt orienteret, og du kommer derfor på studietur til udlandet både i 2.g/2HF og 3.g. I 2.g/2.HF har rejserne et innovativt og bæredygtig udviklingsfokus, og turen gå fx til Nepal, Malawi eller Zanzibar. Rejsen i 3.g rejsen er en længere togrejse gennem flere af Europas spændende og kulturrige byer som eksempelvis Bruxelles, Marseille, Budapest, Tjernobyl, Warszawa og Berlin. 

Hvis du dyrker idræt på højt plan, er vi også det bedste valg. Vi har gode idrætsfasciliteter og positive erfaringer med at uddanne elever, der dyrker eliteidræt.

JohannesGymnasiet tager bæredygtig dannelse seriøst. Vi forpligter os på at uddanne unge mennesker til en moderne, global verden i forandring. JG-elever arbejder med innovative projekter om klimamæssige og omstillingsmæssige udfordringer. Det er vores vision at skabe bevidsthed om bæredygtighed og i så vidt muligt omfang gøre bæredygtighed til en del af undervisningen, hverdagen og elevernes tanker og handling. Vi ønsker at danne bæredygtige, hele mennesker. Mennesker, der både passer på sig selv, så de kan leve et godt, langt og sundt liv, og som samtidig har viljen og passionen til at gøre en forskel og påvirke verden i en positiv retning.

Derfor har vi flere såkaldte grønne initiativer. Fx: 

  • Frivillig undervisning i meditation og mindfulness: Vi tilbyder et 8 ugers kursus, hvor eleverne lærer om sindet, tanker og bevidsthed. Gennem øvelser i meditation og mindfulness opøves evnen til at koncentrere sig, føle ro og glæde i nuet. Dette kursus er for dig, der ønsker redskaber til at styrke din koncentration og ro i timerne og opnå et øget mentalt velvære i hverdagen. Læs mere om kurset her
  • Klima, miljø og bæredygtighedsudvalg: Udvalget består af elever, der brænder for at gøre en forskel, og som vil være med til at gøre JohannesGymnasiet til en grøn skole. Her kan eleverne få mulighed for selvstændigt at søsætte bæredygtige projekter og arbejde med FN’s 17 verdensmål. Det kunne være alt lige fra en vision om at gøre skolen CO2-neutral, sikre økologisk mad i kantinen eller arrangere en tøjbyttedag. Det er skolens overbevisning, at jo mere ansvar eleverne får til at tænke i nye bæredygtige baner, desto mere vokser de og vil have lysten til at gå ud og gøre en positiv forskel i verden. Læs mere om udvalget her.
  • Desuden udbyder JohannesGymnasiet - som det eneste og første gymnasium i landet - valgfaget Bæredygtig Innovation: Her arbejder eleverne med processen fra idéskabelse til værdiskabelse og lærer blandt andet at matche relevante verdensmål til det moderne markedets nationale- og globale behov.

Ovenstående initiativer er indført så bæredygtig dannelse er centralt for JohannesGymnasiet - vi ønsker nemlig at danne bæredygtige, engagerede og visionære elever.   

Hvis I ønsker at høre nærmere herom eller har konkrete forslag, kan I kontakte Liv Andersson Kihl, som er samfundsfagslærer og primusmotor på diverse bæredygtige projekter (mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).