JG-elev i finalen i Bio-OL 2019

Efter en spændende, intens og udfordrende semifinale på Aarhus Universitet er årets Bio-OL-finalehold nu udvalgt, og en af de dygtige finalister er JohannesGymnasiets elevrådsformand, Anders Bøje Rasmussen (3z).

I semifinalen dystede Anders Bøje Rasmussen og 29 andre elever i teoretiske opgaver samt eksperimentelle øvelser i bananfluegenetik og fiskedissektion. De eksperimentelle øvelser var udarbejdet af ansatte på universitetet, og semifinalen var for de elever, som havde klaret sig bedst på landsplan i de indledende skolerunder.

Elevrådsformanden var altså én af de 15 elever, der klarede semifinalen bedst, og han er nu en del af finaleholdet. Finalisterne skal i løbet af foråret træne flere gange i emner, der ligger uden for gymnasiepensum. Træningen foregår på universiteterne AU, AAU, KU, DTU og på talentcenteret i Sorø. Finalisterne skal blandt andet træne i botanik og zoologi på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter ved Sorø Akademi.

Finalen består af to laboratorieforsøg på et universitet og af en teoretisk del, der afslutter en træningsweekend med tidligere deltagere i konkurrencen.

Kåring af biologiolympiadens vindere foregår i maj 2019, og her afsløres det, hvem der skal repræsentere Danmark ved de Internationale ScienceOlympiader i Ungarn. Der vil blive livestreamet fra begivenheden.

IMG 9826

13 af de 15 finalister ved semifinaleafslutningen i Botanisk Haves væksthuse, Aarhus Universitet, d. 15.1.19.