Alle, der færdes på skolens område, skal udvise ansvarlighed og tage hensyn til, at skolen har mange brugere dagligt. Det betyder b.l.a., at alle har pligt til at rydde op efter sig selv både i og uden for klasselokalerne, og at alle skal udvise hjælpsomhed over for hinanden. Skolen accepterer ikke mobning og hærværk eller andre ødelæggende handlinger.
Bagom JohannesGymnasiet er en skoleblog skabt af og for gymnasieeleverne. Bloggen er elevernes talerør og fungerer stort set som det, vi en gang kendte som en skoleavis med artikler, billeder, kalender, opdateringer og festindslag.
Bogdepositum, som er på 1500 kr. betales ved indmeldelse på JohannesGymnasiet og gælder for hele skoleforløbet. Tilbagebetaling af bogdepositum forudsætter, at alle de lånte bøger afleveres i god stand.
Bøgerne skal afleveres personligt i bogdepotet, og vær opmærksom på at overholde de frister og procedurer for aflevering, som boginspektor melder ud ved opslag og på Fronter.
Ved for sen eller manglende aflevering af lånte bøger, hvor skolen er nødsaget til at foretage nyindkøb, skal den pågældende elev erstatte bøgerne med det fulde beløb.
Tilbagebetaling af bogdepositum efter rettidig aflevering finder sted i september måned.
JohannesGymnasiet har bordfodbold på gymnasiegangen. For at bordfodbolden ikke skal forstyrre undervisningen er det kun tilladt at spille i 10-, 12- og 14 frikvarteret samt efter skoletid.
Der holdes jævnligt demokratimøde – "demomøde" – for alle elever i gymnasiet og gymnasiets lærere.
Her finder orientering om forskellige forhold sted, og store og små spørgsmål af skolemæssig karakter tages op til debat. Det er eleverne, der indkalder til og afholder møderne.
Der holdes en række elevfester i løbet af skoleåret. Når der er fester for 10. klasse og gymnasiet, står elevernes festudvalg for det praktiske i forbindelse med festens afholdelse. Der er lærere og en repræsentant for ledelsen til stede, samtidig med, at et professionelt vagtselskab sørger for, at festen forløber uden gener for gæsterne, skolen og naboerne.
Datoer for fester fremgår af Lectio.
Elevrådet vælges af de enkelte klasser og er rammen om elevernes demokratiske indflydelse på skolens hverdag. Skolen har et velfungerende elevråd, som har et tæt og positivt samarbejde med lærerne i fællesudvalget, hvor elever og lærere er ligeligt repræsenteret med rektor som fast medlem.
Fællesudvalget behandler alle spørgsmål af fælles interesse. Elevrådet har også en repræsentant i skolens bestyrelse.
Skoleårets fastlagte ferier fremgår af Lectio, og det forventes, at eleven holder ferie inden for disse perioder. Hvis eleven alligevel skal fritages for undervisning, skal skolens ledelse godkende dette, før ferien afholdes.
Skolen garanterer ikke og har ingen erstatningspligt for elevernes tøj, medbragte værdigenstande eller penge. Man må søge dækning gennem familiens forsikring.
Ligeledes garanterer skolen ikke for private bærbare computere. Gymnasieeleverne (primært 3.g'ere) har mulighed for at låne skabe til opbevaring af computerne, når de ikke er i brug. Henvendelse til skolens kontor.
Alle former for fravær er fravær – uanset årsagen. Bliver fraværet for stort i forhold til bestemmelserne i Gymnasiebekendtgørelsen, udløser det en skriftlig advarsel. Bliver fraværet ikke mindre, efter eleven har modtaget advarslen, kan han/hun blive henvist til at aflægge prøve i alle fag, der afsluttes på det pågældende klassetrin i det pågældende år.
Kan en elev på grund af sygdom ikke komme til en afsluttende eksamen eller årsprøve/ terminsprøve, skal skolens kontor have besked, inden eksamen/årsprøven/terminsprøven starter. Eleven/hjemmet skal desuden sørge for, at JohannesGymnasiet får en lægeerklæring fra samme dag. Eventuel udgift til lægeerklæring godtgøres ikke af JohannesGymnasiet.
Hjem, der har behov for økonomisk støtte til skolebetaling, kan søge om friplads for et år.
Ansøgningsskema kan afhentes på skolens kontor umiddelbart efter skoleårets start.
Fællestimer arrangeres på tværs af klasse og årgang og er undervisning under andre former end den pensumorienterede undervisning. Formålet er at præsentere eleverne for fx kunstneriske oplevelser eller aktuelle emner på en anderledes måde end i det daglige. Der er mødepligt til fællestimerne.
JohannesGymnasiet har en stor og velassorteret kantine, hvor eleverne kan købe en varm ret, friskbagte boller og croissanter, råkost/salat, frugt, mælk, juice m.v.
Overlærer Valdemar Neumann, der var ansat ved Johannesskolen fra 1923-1965, havde ved testamente bestemt, at der ved hans død skulle oprettes et legat for lærere og elever. Hvis en elev på grund af økonomiske forhold i hjemmet har brug for hjælp til en studierejse, lejrskole eller lignende, kan man henvende sig til en af lærerne, der vil kontakte legatbestyrelsen, som vil afgøre, hvor stor en eventuel legatportion vil være.
Mange elever har i årenes løb nydt godt af Valdemar Neumanns omsorg for sin gamle skole.
På Johannesskolens mediatek kan eleverne i grundskolen og i gymnasiet låne bøger og søge informationer i forbindelse med opgaveskrivning.
Åbningstiden er mandag-torsdag fra 8.15 til 15.00, fredag fra 8.15 til 13.55.
Elever er forpligtet til at følge lærernes anvisninger i forbindelse med brug af telefoner og computere.
Det er udelukkende elevens ansvar at følge lærerens anvisninger.
Som udgangspunkt er telefoner ikke fremme eller i brug i forbindelse med undervisningen, med mindre læreren angiver andet.
Computere må udelukkende anvendes til, hvad der er relevant i den givne undervisningssituation.
Elever, der ikke følger ovenstående regler, regnes for fraværende i undervisningen, og læreren er berettiget til at registrere eleverne som dette i Lectio.
Skriftlige opgaver udarbejdes altid i et Word-kompatibelt program og afleveres som Word(doc)-fil. Det er elevens ansvar at aflevere i det rigtige format. Elevens opgave regnes for ikke-afleveret, hvis dette ikke overholdes.
Johannesskolens Musikskole tilbyder eleverne undervisning i forskellige instrumenter og mulighed for deltagelse i kor.
I den musikalske forskole indøver de yngste elever musikkens og rytmens elementære regler. Musikskolen har kor for flere aldersgrupper.
Musikskolen afslutter sæsonen med en musiklejr og en afslutningskoncert.
Tilmelding til Musikskolen er bindende for en hel sæson.
1. modul |
|
8.10-9.45 |
Gymnasiets elever kan orientere sig om disse på Lectio.
Fra børnehaveklasse til og med 6. klasse afholdes to årlige skole/hjemsamtaler.
Fra 7. klasse til og med 3.g afholdes én årlig skole-hjem samtale.
Johannesskolen er en selvejende institution, der efter gældende lov modtager statstilskud, som dækker ca. 80% af skolens almindelige udgifter.
Kr. 1650,- pr. måned i 12 måneder - skoleåret løber fra 1. august til og med 31. juli.
Skoleafgiften betales via PBS.
Ved betaling med girokort opkræves et administrationsgebyr på kr. 25,- pr. girokort.
Se procedure ved for sent eller manglende betaling på grundskolens hjemmeside: www.johannesskolen.dk
Kr. 1.600,- gældende for hele skoleforløbet
Kopi af eksamensbevis/erstatningsbevis: kr. 150,-
Udmeldelse af Johannesskolen skal ske skriftligt med tre måneders varsel, således at opkrævningen finder sted for løbende måned samt efterfølgende to måneder.
Elever fra afgangsklasserne (3.g) skal ikke aflevere en skriftlig udmeldelse, da dette sker automatisk til udgangen af skoleåret pr. 31/7.
Konto nr: reg. 3001 kt. 2610044320
Giro: 9065547
PBS-nr: 00695106, deb.gr.nr.00001.
SLØS er navnet på foreningen af gamle Johannesskole-elever. Navnet står for "Sidste LØrdag i September".
Foreningen afholder forskellige aktiviteter, hvor den vigtigste er festen for gamle "Johannittere", der afholdes fast på den sidste lørdag i september, og som alle tidligere afgangselever fra gymnasiet indbydes af SLØS-komiteen til at deltage i
Det er meget vigtigt, at Johannesskolen altid har de korrekte oplysninger om elevens navn, adresse, telefonnummer, kontaktpersoner m.v. samt eventuel e-mail adresse.
Husk derfor at give kontoret besked, hvis der sker ændringer af disse informationer.
Studievejledning på JohannesGymnasiet
Skolens vejledere er fastholdelsesvejledere, og deres opgave er at hjælpe eleverne med at gennemføre uddannelsen bedst muligt – både fagligt og socialt.
Vejledernes opgaver består blandt andet i, at:
Studievejlederne samarbejder løbende med lærerteams og ledelsen om at skabe de bedste studiemæssige forudsætninger for den enkelte elev. Herunder også en konkret handleplan ved eksempelvis for højt fysisk eller skriftligt fravær.
Derudover samarbejder studievejlederen med UU-vejledere og vejledere fra Studievalg (videregående uddannelse og karriere).
Indtil eleven fylder 18 år kan forældre kontakte vejledningen og omvendt. Det skal dog understreges, at vejledningen anser kontakten mellem elev og vejleder som primær.
Tavshedspligt
Vejlederne har som udgangspunkt tavshedspligt, så elever kan trygt tage dem med på råd – også i tilfælde hvor det er svært.
Fagpersoners særlige underretningspligt
Studievejlederne er fagpersoner og derfor underlagt en skærpet underretningspligt, der går forud for tavshedspligten. Det betyder, at tavshedspligten er underlagt nogle bestemte rammer – læse mere her.
Vejledning om videregående uddannelse
Studievalg København hjælper dig videre med dit valg af videregående uddannelse.
Camilla Jensen fra Studievalg København er Johannesskolens studievalgsvejleder og vejleder skolens gymnasieelever om valget af videregående uddannelse og karriere.
Vejledningen foregår ved obligatoriske arrangementer i klassen og frivillige informationsmøder på skolen. Derudover har eleverne mulighed for at få individuel vejledning i træffetiderne på skolen.
Tidsbestilling til træffetiderne foregår via dette link: Træffetid Johannesskolen
Elever kan også skrive til Camilla på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - husk at skrive, hvilken skole du går på.
Du kan også:
Finde information om videregående uddannelser på www.ug.dk
Få hjælp til at finde mulige veje til en videregående uddannelse på www.ug.dk/retningsviseren
Få inspiration til dit studievalg på www.studievaelgeren.dk
Søge optagelse til videregående uddannelse på www.optagelse.dk.
Elever i gymnasiet modtager SU i første kvartal, efter de er fyldt 18 år.
Ifølge eksamensbekendtgørelsen ”kan institutionen træffe afgørelse om tilbud af særlige prøvevilkår til eksaminander med psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser eller med andre tilsvarende specifikke vanskeligheder, når dette er nødvendigt for at ligestille disse eksaminander med andre i prøvesituationen.”
På JohannesGymnasiet gælder følgende regler:
Elever med dokumenterede læse/skrive problemer (dysleksi) kan få særlige prøvevilkår til de mundtlige og skriftlige prøver.
Elever med dokumenterede psykiske funktionsnedsættelser, hvor det af udredningen fremgår, at fx forlænget tid vil være en nødvendighed, kan få særlige prøvevilkår til de mundtlige og/eller skriftlige prøver.
Elever med dokumenterede fysiske funktionsnedsættelser kan få særlige prøvevilkår efter behov til de mundtlige og/eller skriftlige prøver.
Eleven skal selv skriftligt søge om særlige prøvevilkår i god tid inden prøven. Dokumentation skal vedlægges den første gang.
Ved forlænget tid forstås:
1 time ekstra til de skriftlige prøver.
Dobbelt forberedelsestid til mundtlige prøver med 24 eller 30 minutters forberedelse.
1,5 gang forberedelsestid til prøver med 1 times forberedelse.
Ingen ekstra tid til prøver med endnu længere forberedelsestid.
Udmeldelse skal ske skriftligt med tre måneders varsel således, at opkrævningen finder sted for løbende måned samt efterfølgende to måneder.
Elever fra 3.g elever skal ikke aflevere en skriftlig udmeldelse, da dette sker automatisk til udgangen af skoleåret pr. 31. juli.
Johannesskolen har ud over de lovpligtige forsikringer også en ulykkesforsikring (med tandskadedækning) for skolens elever. Skadeanmeldelse kan hentes på kontoret.
JohannesGymnasiet
Troels-Lunds Vej 15
2000 Frederiksberg
Tlf. 38 74 20 66
Fax: 38 74 51 91
johannesskolen@johannesskolen.dk